in memoriam " krumplilé leves"
sponsored links
Gyermekkori emlék ez is, Anyám fõzte,általában munka után gyorsan, vacsorára, mert Õk így szerették Apámmal. Rendszerint akkor készült amikor a krumplis pogácsa. Ez utóbbi lapos, talán zsírban sült pogácsa féle aminek az alapanyaga a fõtt krumpli, és hogy az értékes fõzõlé ne kerüljön kidobásba, ne vesszen kárba ebbõl készítette Anyu azt bizonyos levest. Bõven tett bele fokhagymát ez adta meg az aromáját, pirospaprikás rántással csinálta, de nekem nem volt ínyemre. Feledés be is merült míg lám egy napon ha nem is eredeti formájában de "rokona " meg- jelent a mi konyhánkban is.
A mustáros krumpli az oka, ami megmaradt az elõzõ napi ebédrõl, az lett az alapja, amolyan újra hasznosítás., ez most nagyon divatos minden területen. A fokhagymát kevés olívaolajon megfuttattam, felöntöttem hideg vízzel, mintha fokhagyma leves készülne, de most a krumpli hasábokkal gazdagítva, lassú tûzön fõzve. Ízlés szerint sózva, tálalás ...