in memoriam " krumplilé leves"

2012-01-17

sponsored links



Gyermekkori emlék ez is, Anyám fõzte,általában munka után gyorsan, vacsorára, mert Õk így   szerették Apámmal. Rendszerint akkor készült amikor a krumplis pogácsa. Ez utóbbi  lapos, talán zsírban sült pogácsa féle aminek az alapanyaga  a fõtt krumpli, és hogy az értékes  fõzõlé ne kerüljön  kidobásba, ne vesszen kárba  ebbõl készítette Anyu azt  bizonyos levest. Bõven tett bele  fokhagymát ez adta meg az aromáját, pirospaprikás rántással csinálta, de nekem  nem volt ínyemre. Feledés be  is merült  míg  lám  egy napon   ha nem is eredeti formájában de "rokona "   meg- jelent  a mi konyhánkban is.

A mustáros  krumpli az oka,   ami megmaradt az elõzõ napi ebédrõl, az  lett az alapja, amolyan  újra hasznosítás., ez most nagyon divatos minden területen.  A fokhagymát kevés olívaolajon  megfuttattam, felöntöttem hideg vízzel,  mintha  fokhagyma leves készülne, de  most a krumpli  hasábokkal   gazdagítva,  lassú tûzön  fõzve.  Ízlés szerint sózva, tálalás ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s